luni, 4 iunie 2012

Finish Road- Dunăvăț (Județul Tulcea)

Sensul giratoriu de la intrarea în localitatea Mahmudia  te obligă la o alegere. Iar dacă decizia este... la dreapta, atunci te îndrepți către... capătul pământului. După ce treci de Murighiol, o altă localitate în care pensiunile au apărut din plin în ultimii ani, ajungi mai întâi la Dunăvățul de sus, un sat modest, în care casele au acoperișul din stuf, în care forma tradițională a caselor pescărești e păstrată intact.
 La ieșire însă, te întâmpină o construcție modernă... iar din acest punct, începe raiul turiștilor.

Localitatea în care se termină șoseaua, Dunăvățul  de Jos, a devenit în ultimii ani o adevărată oază pentru turiștii iubitori de plimbări pe canalele, pentru amatorii de pescuit, sau pentru cei care aleg liniștea și frumusețea peisajului sălbatic din Delta Dunării.
În zonă se construiesc pensiuni mai mari sau mai mici, alături de cele deja existente, care oferă condiții de cazare moderne, în funcție de gustul și buzunarul turistului.


 Localnicii, s-au adaptat cerințelor, oferind servicii sau vânzând terenuri. 

Auzind discuțiile unor prieteni vis-a-vis de ceea ce se construiește în acest mic sat de pescari, m-am întrebat cu ce este specială această zonă, ce atu are în fața altor localități de a fost ”aleasă”?  Răspunsul l-am primit la capătul drumului, acolo unde șoseaua se termină, cedând locul unui canal superb care e poarta de intrare în inima Deltei Dunării. 









Iar la întoarcere, mai aveți un loc de vizitat: Cetatea și mânăstirea Halmyris.



2 comentarii: