duminică, 3 iunie 2012

Poartă de intrare în Delta Dunării - Mahmudia (județul Tulcea)

Mahmudia, este o mică localitate în județul Tulcea, care în ultimii ani cunoaște un trend de dezvoltare, nu foarte fabulos, dar oricum în pas cu cerințele iubitorilor de excursii pe canalele Deltei Dunării sau a amatorilor împătimiți de pescuit.
O vizitez aproape în fiecare an, pentru că este la numai 32 km de Tulcea iar șoseaua reabilitată recent, oferă posibilitatea de a ajunge până la capătul estic al României, la Dunăvăț.
 Am remarcat o mulțime de pensiuni răsărite în această zonă (Mahmudia, Murighiol, Dunăvățul de sus și de jos) ceea ce confirmă ideea ca oamenii au înțeles că se poate trăi și din turism, nu numai din pescuit.
Intrarea în Mahmudia e plină de flori.
Bineînțeles că nu puteau lipsi, blocurile, ca amintire a epocii comunismului, când ele reprezentau un lux al orașului. Sunt însă bizare (și uneori chiar urâte) aceste construcții bloc pline pe alocuri de rugina care se prelinge  pe lângă coșurile de fum improvizate (burlane din metal) ce se ridică de la geamurile apartamentelor. Oamenii au găsit soluții, în condițiile în care încălzirea termică centralizată nu exista.
 Dar la capătul drumului apare o construcție destinată turiștilor: Hotelul Mon Jardin.

Astăzi parcarea era ocupată în totalitate( și nu am văzut nici o mașină cu număr TL). Pe mica faleză a localității un grup de oameni (în special femei) cântau ( în rusește) acompaniate de un acordeon.
Hotelul Mon Jardin are o priveliște superbă, iar micul debarcader aflat în apropiere e folosit pentru acostarea șalupelor mici și mijlocii. Nu știu cum sunt camerele, dar restaurantul este decorat cu bun-gust, terasa este curată și îngrijită, iar piscina... vă las să o admirați în poze.  






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu