marți, 3 iulie 2012

Plaja Corbu - județul Constanța

Până acum câțiva ani habar n-aveam că după ce vizitezi cetatea Histria din județul Constanța, te poți întoarce la Constanța pe un alt drum, care trece prin localitățile Istria, Săcele și Corbul. Nu este drum principal, dar de când șoseaua care leagă Tulcea de Constanța este într-o plombare continuă, mulți șoferi preferă această rută care intră prin Năvodari spre Constanța.
Corbul este o localitate întinsă, aflată în  apropiere de metropola Constanța, ”dotată” cu o plajă încă sălbatică. A beneficiat de multe atuuri care i-au permis dezvoltarea, lucru care se vede comparativ cu localitatea apropiată Săcele în care casele păstrează arhitectura dobrogeană clasică.
Dar să încep cu începutul călătoriei din ziua de 1.07.2012 spre plaja Corbul.
De la Tulcea până în localitatea Baia, cu excepția unor ”valuri” de asfalt se circulă în condiții bune. La ieșirea din Baia spre Constanța începe calvarul.
Cu siguranță ceea ce se vede în imagine face parte dintr-un proiect de consolidare a șoselei, dar nu am văzut nici un utilaj care să continue ceea ce s-a început. Doar piatră și atât.
Apoi alternează porțiuni cu piatră cu cele asfaltate plus gropi până în localitatea Mihai Viteazu (județul Constanța). Ajunși aici am decis să virăm la stânga spre Sinoe pentru că ceața de praf din depărtare nu era deloc încurajatoare. Urmează o porțiune și mai mare cu piatră.
Pe partea aleasă de noi, drumul este circulabil. Și atât. Pentru că nu dispar zdruncinăturile datorate valurilor de asfalt, gropilor vechi omniprezente cât și a celor noi făcute de drumari (decopertări) cu buna intenție(doar atât deocamdată) de a le plomba. 
Localitatea Corbu se întinde pe o suprafață destul de mare și există câteva pensiuni. La ieșire (spre Constanța) apare indicatorul pentru plajă. Drumul este însă din dale de beton pe care nu încape decât o singură mașină. Din loc în loc există câte un refugiu unde mașina cea mai apropiată se retrage pentru a lăsa loc celei din sens opus să treacă. Șoseaua este o construcție tipic militară.
Urmează o răscruce. Bănuiesc că ambele drumuri duc la mare, însă pentru a ajunge la plaja Corbu trebuie să faci dreapta, să intri din nou pe un drum cu pietre și gropi consolându-te însă că măcar ai banda ta de mers.
Emoții, tensiune, praf, zdruncinături... Uiți însă de toate când vezi în zare albastrul superb al Mării Negre. Cerul pare decolorat în comparație cu apa mării care se întinde la infinit. E momentul în care zâmbetul revine. 
Plaja Corbul este alcătuită din două zone: Plaja Corbu și Plaja Corbu Golf.
Pentru a coborî cu mașina pe Plaja Corbu ai nevoie de puțină adrenalină, pentru că panta este foarte abruptă, iar la urcare e posibil să o faci în scrâșnet de roți.
Coborârea pe Plaja Corbu Golf  însă, se face pe drum lin,  parcarea fiind extrem de aproape de mare. 
Gata. Am scris destul... mai adaug doar că apa de mare a fost caldă, curată, că este liniște și ... este superb! Nu rata acest colț  în care cu siguranță îți încarci ”bateriile”.
Și acum, dovada: pozele.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu